Biztonság és értékállóság

Az arany a biztonság és az értékállóság jelképe
Az arany évezredek óta lenyűgözi az emberiséget: a csillogó nemesfém ellenállhatatlan és egyben misztikus vonzerővel hat ránk. Az arany a jólét, a stabilitás és az időtől független értékállóság szimbóluma.


További információk


Stabilitás és értékőrzés

Jólét, stabilitás, értékőrzés
Az arany az egyik legértékesebb nemesfém, mítosza és népszerűsége sikeres és hosszú történetében gyökerezik, ugyanakkor tükrözi
az emberiség jövőbe vetett hitét is.


További informáciok


Kereslet és kínálat

Arany - Sztár a nemesfémek között
A Földön található aranykészlet korlátozott: az arany ipari módszerrel nem állítható elő (legalábbis gazdaságilag elfogadható ráfordítással nem).


További informáciok


Az aranybefektetés mellett szóló öt legfontosabb érv


Biztonság

Az arany mindig is nélkülözhetetlennek és értékesnek számított. Az évszázadok során
időtálló befektetési formának bizonyult.
És éppen azokban az időkben, amikor más dolgok értéküket vesztik, az arany biztonságot nyújt.
Függetlenség


Az arany biztonságát éppen a függetlensége adja! Az arany országoktól, valutáktól, gazdasági teljesítménytől, hitelképességtől és más hasonló tényezőktől messzemenően független.

Fizetőképesség


Akinek aranya van, annak mindig van pénze. Az arannyal a nap 24 órájában  kereskednek a Föld minden pontján. Az arany révén egyfajta „nemzetközi fizetőeszköz” birtokába jut, mivel az a világon bárhol, bármikor eladható.


Személyes
tőketartalék

A jegybankok továbbra is az aranyat tekintik a tartalékolás legfontosabb „eszközének”. Sok szakértő szintén azt javasolja a magánbefektetőknek, hogy vagyonuk 5-10%-át hosszú távon nemesfémbe fektessék.
Stabilitás


A szabadpiacon tapasztalható áringadozás ellenére az arany értéke hosszú távon stabil marad. Ezért az arany a 21. század nyersanyagává válhat.